En "liten" uppdatering

Oj oj, vad det har hänt saker!
Har velat skriva 1000 inlägg men det är som alltid nåt som kommer ivägen. 😂 Detta eviga "jag ska bara"... Och ju mer man inte skriver desto jobbigare blir det att sen göra ett inlägg. Trodde faktiskt jag hade skrivit nånting mer sen i SEPTEMBER! Men tydligen inte. Både min värld och den faktiska världen har ju verkligen vänts upp och ner sedan dess. Så var ska jag börja?

Jag är nu färdigutbildad Djurvårdare med D9-kompetens! Woop woop! Det innebär att jag får vårda djur, ta blodprov, sätta droppnålar, och ge vissa injektioner både intramuskulärt, intravenöst, under hud osv. Blev klar i fredags.
SOM jag har kämpat! Jag önskar verkligen att jag hade dokumenterat och skrivit mer om det under tiden. För jag kommer glömma bort hur mycket av min själ, blod svett och tårar (bokstavligt) jag har lagt ner i det här. Har inte fått veta några av mina betyg än, men jag hoppas att dom kommer leva upp till mina förväntningar. Jag har som sagt pluggat röven av mig. 
 
Här kommer några bilder på lite av det jag pysslat med senaste 8 månaderna iallafall
 
Kan säga att jag aldrig i mitt liv trodde att jag var kapabel att få in så mycket kunskap på så kort tid. Det har varit lite som en lightversion av en veterinärutbildning haha. Iallafall den teoretiska delen. Vi har basically gått igenom hela jäkla kroppen (alla däggdjur funkar rätt så lika). Så i princip vad kroppen består av, vad den gör, vad kan bli problem, hur man kommer fram till vad som är fel och fixar man det. Lät ju hyfsat enkelt när man formulerade det så. 😂 

Har hur som helst skrivit in mig på Arbetsförmedlingen igen och hör och häpna, det blev inget strul den här gången! Det krävdes ett samtal och sen var det fixat. Så har senaste dagarna fixat med CV, personligt brev, jobbansökningar och sånt. Känner en enorm rastlöshet och en del frustration just nu. Jag har SÅ mycket jag skulle vilja göra, men det går som inte att göra allt på en gång så det är bara att ta en sak i taget I guess. 2020 is nobody's year. Corona har gjort livet svårt för många. Det får bli ett helt annat inlägg.
 
Vad har mer hänt då? Jo, Stinis har fått diabetes också... som om saker inte var nog jobbiga som dom är. Men det var nästan lite "tur" att det hände just nu. Dels har jag utbildning nu och vet hur diabetes funkar. Alltså vad som händer i kroppen och vad som gör det värre/bättre. Dels krävs väldigt mycket engegemang, tid och meck för att få det under kontroll. Och nu när alla är isolerade hemma så kan jag ha koll på henne. Jag ger henne insulin och kollar hennes blodsocker minst 2 ggr om dagen. Hon får numera bara blötmat för att hålla kolhydraterna nere.
Har lyckats rätt bra att stabilisera hennes blodsocker på egen hand. Vi var ju bara på ett första besök hos veterinären och väntar fortfarande på uppföljning. Dom har problem med sjukdom dom med. Så får se när det blir. Tur man kan/vet en del saker själv såna här gånger.
 
Längsta inlägget ever haha!
Nu ska jag nog ta o göra mig nåt att äta och sen skriva ner alla grejer jag vill göra framöver plus en plan. Bara så jag får ut dom sakerna ur huvudet. 

Jag heter Josefin Berg, är 38 år och bor i Östersund. Här skriver jag om mitt liv som till stor del består av kärlek till mina kissekatter Stinis & Tjorvis, min pojkvän Lars, massor av film/serier/musik, min vardag, vetenskap, framtidsdrömmar och så lite mer katter :)