Otur på otur

Hej bloggis,
Jag har fetaste oturen!!!
 
Var med Stinis till veterinären igår äntligen för uppföljning av diabetesen. Vi skulle egentligen ha varit dit tre veckor efter vi började behandling, men så har det inte blivit pga sjukdom hos veterinären osv osv. Tror 2 besök hittills har blivit avbokade i sista sekund. Men igår kom vi iallafall iväg.
 
Vi kom dit och det kändes bra. Veterinären kändes lite halvimpad över mitt engegemang och kunnande jämfört med förra gången. Hon sa att jag i princip har lika bra koll som på klinik (om man lägger in sin katt pga diabetes) Har noga fört dagbok och gjort grafer över blodsocker och när/hur mycket insulin jag gett för att se utveckling över tid osv.
Stinis äter/dricker/kissar/bajsar helt normalt nu. Hon har ju haft halvtaskig mage i flera år, men nu är den nästan helt bra igen. Bakbenen som var lite svaga (pga diabetesen) och avmusklade sist har också redan blivit starkare och större. Hon är piggare och till och med leker självmant varje dag nu. Det har hon inte gjort på väldigt länge. Tyckte innan diagnosen att hon var väldigt "med" för sin ålder förutom att hon inte lekte nästan alls längre. Men tydligen fanns det ytterligare några snäpp på den gamla tantkissen. Det gör mig så himla glad.
 
Det enda som är nu är att hon har fått nåt beteende för sig att rycka bort päls på bakkroppen (där hon når) och det känns inte som att det är pga hon har ont nånstans utan att hon gör det när hon är uttråkad eller inte får som hon vill. Jag vet att det låter helknäppt men hon har andra såna saker för sig som att leta hårtussar/dammtussar på golvet och äta i sig så fort hon inte får exakt som hon vill när hon vill. Kan berätta om min asperger-katt i ett eget inlägg haha.
Hur som helst skulle vi hålla lite koll på det och se hur det utvecklar sig. Tror iaf att hon har gjort det mindre och mindre senaste veckorna.
 
Det togs ett blodprov hos veterinären för att kolla aktuellt blodsocker och långtidssocker (fruktosamin), mätte med min mätare från samma blod för att se att min mätare stämmer. Det gör den inte... Den diffade med hela 2 enheter! Min visade 8.3, och deras maskin sa 10.1, så jag får nog räkna om lite. Det betyder alltså att hennes blodsocker hela tiden varit 2 enheter högre än jag trott. Aja, det är bara att anpassa sig. Sen fick vi åka hem i väntan på provsvaret, så det gjorde vi.

Efter ett par timmar ringer hon tillbaka och beklagar sig att dom inte fick fram något provsvar för deras maskin gick sönder preciiiiis då. Inte varit något problem alls sedan hon började jobba där, men just då gick den sönder. Så vi måste åka tillbaka och göra om hela alltet igen nästa vecka när dom reparerat maskinen 🙈🙈🙈. UUUUGHHHH! Det är inte rättvist!!!
 
Blicken på Stinis när hon hör att Tjorvis får torris och hon vet att hon inte får...stackarn!
 

Jag heter Josefin Berg, är 38 år och bor i Östersund. Här skriver jag om mitt liv som till stor del består av kärlek till mina kissekatter Stinis & Tjorvis, min pojkvän Lars, massor av film/serier/musik, min vardag, vetenskap, framtidsdrömmar och så lite mer katter :)